Lage Landen-tour van Magnapop uitgesteld

De vierde coronagolf laat zich meer en meer voelen in de cultuursector.

Na publiek, dat afhaakt of geen tickets mee op voorhand koopt, beginnen nu ook de annulaties van artiesten te volgen. Volgende week zou de Lage Landen-toernee beginnen van de Amerikaanse band Magnapop, de band die in de jaren negentig furore maakte met snedige, catchy gitaarrock. De eerste plaat werd geproduceerd door Michael Stipe van R.E.M. (beide groepen hebben Athens als thuisbasis) en de Afrekening-hit Lay It Down klinkt de meesten onder u vast niet onbekend in de oren.

De Roma laat weten dat "door de verstrengde coronamaatregelen in Nederland, de volledige tournee van Magnapop wordt uitgesteld". De groep zou enkele optredens geven in Nederland en in Borgerhout en Kortrijk.

Aanvankelijk zou de groep al op 25 november 2020 in De Roma aantreden, maar dat kon toen niet plaatsvinden door de lockdown en de daaropvolgende sluiting van de cultuurhuizen. Maar ook 2021 blijkt dus nu niet haalbaar. Er is alvast een nieuwe datum voor hun optreden in De Roma geprikt op 22 november 2022. Op hoop van zegen.

19 november 2021
Patrick Van den Troost