Laetitia Sadier wipt even binnen in Brussel

Om Stereolab aan het werk te zien, moet je dezer dag in Oceanië zijn. Of in Azië of Noord-Amerika later dit voorjaar. Maar tussenin kun je de frontvrouw op 17 en 18 april aan het werk zien in Brussel.

Die twee avonden neemt Laetitia Sadier in Les Ateliers Claus het voorprogramma van de Belgische avant-gardegroep Aksak Maboul voor haar rekening. Tickets zijn te koop via de website van Les Ateliers Claus.

Aksak Maboul bracht eind jaren zeventig twee albums uit ('Onze Danses Pour Combattre La Migraine' is toch een geniale albumtitel?), eventjes zelfs met Marc Moulin in de rangen. Pas in 2014 zou oorspronkelijk bandlid Marc Hollander (ook de man achter het Crammed Discs-label) resterende demo's van onder het stof halen en als derde album releasen, getiteld 'Ex-Futur Album'. Twee jaar later volgde een soort tribute-album met covers door andere artiesten, waaronder Laetitia Sadier.

Maar dat is wellicht niet de enige reden die Sadier naar Brussel brengt: aan het Aksak Maboul-album werkten ook leden van de Franse band Aquaserge mee. En laat de toetsenist van die band toevallig ook een verleden te hebben in de Stereolab live line-up... O ja, Laetitia Sadier speelde eind 2014 al eens eerder in Les Ateliers Claus.

We hebben zo'n voorgevoel dat dit wel eens twee wervelende avonden kunnen worden.

 

 

27 februari 2020
Christophe Demunter