LABTrio kondigt nieuw album en tournee aan

LABtrio bestaat tien jaar en dat moet gevierd worden. Met een nieuw album 'Nature City' dat in Februari uitkomt bijvoorbeeld, maar ook met een daaraan gekoppelde, Europese releasetournee.

Tien jaar professioneel muziek spelen, het blijft ondanks alles een immense zoektocht. Anneleen Boehme legt uit: “We hebben doorheen de jaren een gevarieerd repertoire opgebouwd en een eigenheid gecreëerd die we met dit nieuwe album in de verf willen zetten. De uitdaging was daarbij om de identiteit van ons als band en het verhaal als trio zowel verder te zetten, uit te spitten als nieuw leven in te blazen.”

En over het nieuwe, veelbelovende album: “Nature City is een tegenstelling, maar ook net de aantrekkingskracht tussen uitersten, die eigenlijk complementair blijken te zijn. Muziek die enerzijds zijn vrijheid vindt in het avontuur en de improvisatie en anderzijds in een strak afgelijnd compositorisch kader.”.

En dan is er nog die tournee. De band stelt het nieuwe album voor tijdens een Europese tournee, met bijzondere aandacht voor België. De releaseparty vindt plaats in de Handelsbeurs op 24 Februari en voor een aperitiefconcert kan je naar De Schaduw (26/02), de plek waar ze tien jaar terug hun eerste concert speelden.

28 januari 2017
Philippe De Cleen