Klassiek vanuit Kortrijk op het WWW

Buitengewone omstandigheden vragen om een buitengewone editie. Daarom bouwt Wilde Westen achter de schermen en met de nodige creativiteit aan een zonnig en zomers Festival Kortrijk 2021. Maar tot dan zitten ze daar in Kortrijk niet stil.

Tijdens het weekend van 27 en 28 februari, wanneer Festival Kortrijk oorspronkelijk zou plaatsvinden, presenteren ze via het wereldwijde web een streepje klassiek met als bijzonder warme gastvrouw Klarapresentatrice Katelijne Boon.

Zaterdagavond 27 februari nodigt Katelijne Boon cellist/componist en Wilde Westen 'artist in residence' Benjamin Glorieux uit op het podium van de Kortrijkse Schouwburg voor een unieke inkijk in zijn werk en leven. Op de plank: een mini-documentaire, een live gesprek en een gepersonaliseerde cellorecital. Als publiek krijgt u op deze manier een boeiend beeld van Benjamin Glorieux als muzikale duizendpoot.

Op zondagochtend 28 februari serveert Katelijne Boon u opnieuw vanuit de Schouwburg een bijzonder brunchconcert van het beloftevolle Desguin Kwartet. Om daar op afstand maar toch samen vol van te genieten, stelde Muziekcafé een brunchbox samen om thuis van te genieten tijdens de livestream. Een glaasje Rosé Guerrieri, een huisgemaakte Dulce de Leche, wat Peter Benoit en Ryelandt: Festival Kortrijk en Pand.A brengen je alle ingrediënten voor een geslaagde zondagochtend.µ

Alle info vind je hier.

5 februari 2021
Marc Alenus