Killers-gitarist Dave Keuning gaat solo

U heeft het misschien ook opgemerkt, toen The Killers in het Sportpaleis passeerden eerder dit jaar: gitarist Dave Keuning was daar niet bij. En daar was een reden voor.

Momenteel werkt hij namelijk aan zijn eerste soloplaat. ‘Prismism’ moet op 25 januari in de winkels liggen. Een eerste single is er al wel. Die kan je hieronder beluisteren.

De veertien songs op de plaat werden gemaakt op basis van "hundreds of voice memos that he stockpiled while on tour with the Killers over the last decade", aldus het persbericht. Alle muziek en teksten zijn van zijn hand en met uitzondering van een paar drumpartijen nam Keuning ook alle instrumenten voor zijn rekening.

"This record shows sides of me that maybe people haven't had a chance to see before. Like, they may not have known I had all these keyboard riffs hidden away. But now I've finally gotten them out", legde hij uit aan Rolling Stone.

Killers-fans moeten verder nog niet panikeren. Hij blijft ook bij de band muziek maken. Meer nog, hij werkt momenteel zelfs mee aan het nieuwe album van de band.

15 oktober 2018
Patrick Van Gestel