Kendrick Lamar naar Rock Werchter 2020

De messias van de rap en hiphop komt op zaterdag 4 juli naar het Festivalpark.

Nieuwe dag, nieuwe headliner. Het is het motto in Werchter tegenwoordig, want ook vandaag krijgen we een nieuwe naam voor Rock Werchter 2020. Niemand minder dan Kendrick Lamar komt op zaterdag 4 juli het beste van zichzelf geven.

Hij is de meest gelauwerde hiphopper van zijn generatie, binnen afzienbare tijd wellicht ook van alle tijden. Zijn debuut ‘Good Kid, M.A.A.d City’ (2012) was een blockbuster. De straffe single ‘King Kunta’ - uit zijn straffe tweede “To Pimp a Butterfly”, zet hem in 2015 definitief op de kaart bij ons. Zijn uitzonderlijke gave mag blijken uit de Pulitzer Prize die hij in 2018 voor het album “DAMN” kreeg. Die prestigieuze onderscheiding ging voor het eerst sinds 1943 niet naar iemand uit jazz of klassiek.

Het rijtje deze week aangekondigde namen voor Rock Werchter 2020 oogt mooi. Pearl Jam, Pixies en Wilco zijn bevestigd voor donderdag 2 juli. Kendrick Lamar, Twenty One Pilots en The Streets voor zaterdag 4 juli. System of A Down, Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes en Yungblud staan vast voor zondag 5 juli.
 
De ticketverkoop voor Rock Werchter 2020, dat plaatsvindt van donderdag 2 tot zondag 5 juli in het Festivalpark in Werchter, is inmiddels gestart. Voor tickets en meer info kan u terecht op de website van het festival.
6 december 2019
Nick Van Honste