Juni Habel komt met tweede album

Het album ‘Carvings’ volgt op 13 januari 2023 via Basin Rock.

Twee jaar geleden debuteerde Juni Habel met ‘All Ears’, een plaat die bij Uncut deze enthousiaste reactie losweekte: "Maak kennis met de nieuwe pastorale folkstem van Noorwegen - gitaarlijnen rimpelen zoals Nick Drake tokkelt voor Karen Dalton - denk aan Sibylle Baier of Julie Byrne".

Diezelfde zangeres kondigt nu een tweede album aan met Chicory, weer een single die je verwacht wanneer je met de auto door het nachtelijke, landelijke achterland van Noorwegen rijdt. Juni Habels fragiele fingerpicking en rijke, intieme stem bovenop fonkelende arrangementen en vreemde percussieve instrumentatie klinkt vertrouwd en toch weer anders, een perfecte reisgezel door weidse vlakten.

Duw de deur open van het oude schoolgebouw in één van de afgelegen vlaktes van Zuid-Noorwegen die Juni Habel deelt met haar hechte familie en beklim de trap. Je bevindt je in een voormalig klaslokaal - de thuisbasis van ‘Carvings’. Een liedboek met levenslessen dat een ruim perspectief biedt terwijl het door persoonlijke schaduwen tussen duisternis en licht navigeert.

16 oktober 2022
Marc Alenus