Juicy gaat noodgedwongen even (?) in slaapmodus

Na negen jaar intense samenwerking neemt het Belgische duo een pauze.

Een en ander heeft te maken met de zwangerschap van één van beide zangeressen van Juicy. Na de succesvolle release van het debuutalbum ('Mobile', 2022), dat opviel dankzij de symbiose van de elektronische producties en akoestische instrumenten, maakt Juicy zich klaar om met vijf nieuwe nummers afscheid te nemen.

Daarvoor werkten ze samen met de Brusselse groep ECHT!, die bekend staan voor de weergaloos energieke nummers. ECHT! en Juicy zijn oude vrienden die elkaar hebben ontmoet tijdens de studie jazz aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en nu hebben ze elkaar dus opnieuw gevonden voor dit project.

Over de carrière en het (voorlopige?) afscheid zegt het duo: "De voorbije negen jaar zijn een buitengewoon avontuur voor ons geweest. Vanaf onze eerste stappen op het podium, in bars die naar bier roken, tot de creatie van onze eigen tracks die te vinden zijn op 'Cast A Spell' (2018), 'Crumbs' (2019) en 'Mobile' (2022), zijn we samen gegroeid, hebben we onszelf zij aan zij gesmeed, als artiesten en als vrienden."

Om de ep aan te kondigen is er reeds de single Lolo.

Op zaterdag 4 november staat JUICY in de AB Ballroom. Ze krijgen er niet alleen gezelschap van ECHT!, maar ook van de Brass Band, die hen al op Couleur Café en Dour vergezelde. Daarnaast mogen we nog meer verrassingen en special guests verwachten.

7 oktober 2023
Marc Alenus