Jonathan Rado (Foxygen) covert Springsteen

Klassiekers blijven inspireren. Jonathan Rado (Foxygen) kondigde aan dat hij Bruce Springsteens 'Born To Run' integraal gaat coveren. 

De release is er één uit de 'Sounds Delicious'-reeks van Turntable Kitchen. Na een succesvolle crowdfundingactie zoekt men artiesten die een album in zijn geheel willen coveren om de release nadien in een gelimiteerde vinyleditie op de markt te brengen. De Rado-versie van de klassieker van The Boss zal op welgeteld duizend exemplaren uitkomen. Wie een exemplaar wil, kan terecht bij de website van Turntable Kitchen vanaf 12 mei.

Om toch enig idee te geven brengt hij zijn versie van Thunder Road (zie hieronder) nu al uit. Het spreekt voor zich dat Clarence 'The Big Man' Clemons niet te vervangen valt. Hier neemt Roy Molloy de honneurs waar. 

Fan van het concept? Er zit nog lekkers aan te komen. Ben Gibbard (Death Cab For Cutie) die 'Bandwagonesque' (Teenage Fanclub) onder handen neemt of Ava Luna die 'Histoire De Melody Nelson' doet. Nu, het kan af en toe wel weirde vormen aannemen. Luister maar naar wat Youmi Zumi allemaal aanvangt met ' What's The Story Morning Glory' van Oasis.

12 april 2017
Philippe De Cleen