Joan As Policewoman kondigt nieuw album aan

Joan Wasser heeft de lockdown goed besteed.

Joan As Policewoman zat niet stil de voorbije tijd. Ze bracht een tweede coveralbum uit, een eerste liveplaat én was te horen op ‘Lindé’, het album van Afel Bocoum. Met Damon Albarn schreef ze samen Simplicity, een song van het recentste Gorillaz album ‘Song Machine’ en nu wordt er weeral een nieuw album van haar verwacht.

‘’The Solution Is Restless’ komt uit op 5 november via Pias en met Take Me To You Leader is er ook al een eerste single. Voor haar nieuwe album kreeg Wasser hulp van de legendarische afro-beat drummer Tony Allen en Dave Okumu. De sessies startten in november 2019 en vijf jaar later zou Allen overlijden, maar met deze plaat wordt hij dus toch levend gehouden.

Over de single laten we Wasser zelf aan het woord: “I wrote it watching Jacinda Ardern, PM of New Zealand, navigate 2020. In my dreamworld, the US asks to meet her in order to learn how to better run the country. “Take me to your leader/ ‘cause I’m ready to play/ can’t hold my breath any longer/ word on the street is she’s a healer/ I know I’m down to obey/ and don’t we need a break in the chaos”.

Ontdek de nieuwe, broeierige track in deze prachtige video van Katherine Helen Fisher.

Op 8 maart 2022 staat Joan As Policewoman in de Botanique, een dag nadat ze in Parasiso staat. Op 11 maart komt ze een tweede keer naar Nederland en wel naar Heerlen en de dag daarna staat ze op het podium van De Warande in Turnhout.

13 juli 2021
Marc Alenus