Jess Ribeiro te gast bij Belgisch label

Eerder dit voorjaar bracht deze tegenvoeter het album 'Summer of Love' uit bij het Belgische Labelman.

De Australische Jess Ribeiro tourde tien jaar als achtergrondzangeres bij Nick Cave en bracht al enkele albums uit onder eigen naam en die van Jess Ribeiro And The Bone Collectors. Toch kwam ze hier maar echt op de radar met het meest recente, vierde album.

Reden daarvoor was het feit dat 'Summer Of Love' uitkwam bij Labelman, een onderdeel van Toutpartout, en natuurlijk de steun die Duyster aan de plaat besteedde. In het interview met Ayco vertelde ze dat Steven Thomassen haar een genereus aanbod deed omdat hij in haar geloofde en ook omdat drummer Jim White op de plaat meespeelt. Hij is bekend van veel projecten en speelde ook mee op platen van PJ Harvey, Courtney Barnett, Kurt Vile, Cat Power, Bonnie Prince Billy en vele anderen.

Onlangs was Ribeiro in ons land als voorprogramma van Widowspeak en kwam ze langs bij Radio 1 en op het Toutpartout-hoofdkwartier. Op die laatste plek nam ze deze versie op van Maybe If I Wore Sunglasses At Night I Won't Feel Tired. De Duystersessie kan je hier bekijken en beluisteren.

14 juni 2024
Marc Alenus