Jazz Op De Hei herrijst

Exact twintig jaar na de laatste editie keert het jazzfestival in Kalmthout terug.

Jazz Op De Hei zag ooit Toots Thielemans en Philip Catherine passeren. Op 26 en 27 augustus kunnen muziekliefhebbers zich op dezelfde locatie opnieuw laven aan de beste Belgische jazzartiesten van het moment. 

Op zaterdag zijn dat Lander & Adriaan, Esinam, Dishwasher_, The Easywood Killers, Schroothoop en One Frame Movement. Zondag is er een exclusieve familiemiddag met Kapitein Winokio Jazz Quartet.

"Zie het als een Jazz Op De Hei 2.0. We willen de mooie traditie verder zetten, maar duiken niet twintig jaar terug in de tijd. België heeft een opwindende, vernieuwende, moderne jazzscene en die geven we een podium. We programmeren voor een breed publiek. We brengen zowel de jonge honden als de meer gevestigde muzikanten die furore maken op het podium. Door een avontuurlijke, dansbare en diverse programmatie tonen we dat jazz springlevend en voortdurend in evolutie is. We organiseren het festival ook op de oorspronkelijke locatie en behouden dus de gezellige, natuurlijke en groene setting", aldus Maarten Schuermans, voorzitter van de vzw Jazz Op De Hei.

Tickets en info vind je op de website.

2 mei 2023
Patrick Van Gestel