Jazz Middelheim is bijna klaar met huiswerk

Jazz Middelheim vult haar internationaal programma verder aan.

Jazz Middelheim is bijna klaar met huiswerk

Met Joe Lovano, Stefano di Battista, Philip Catherine, John Ghost en Club Stage-curator Lara Rosseel kneedt Jazz Middelheim het programma naar een definitieve vorm.

Op slotdag 16 augustus staan Joe Lovano Trio en Philip Catherine ‘Two Piano’s’ op het hoofdpodium. Met bassist Avishai Cohen, die eerder al was bevestigd voor die dag, worden bezoekers hier getrakteerd op een klassieke jazzdag met internationale toppers.

Op het tweede podium is die dag Lara Rosseel curator van dienst. Rosseel was in 2020 dé Belgische jazzrevelatie en gooide hoge ogen met haar album ‘De Grote Vrouw’. Op Jazz Middelheim treedt ze zowel aan met haar octet, haar quintet (waarmee ze een album voorbereidt voor 2022) en in duo met Raf Walschaerts. Deze avond wordt op de Club Stage afgesloten door Blue Monday People.

 Met Stefano di Battista ‘Morricone Stories’ krijgt 15 augustus nu ook een Italiaanse toets. Saxofonist Di Battista brengt een warme, eigenzinnige interpretatie van de schitterende filmmuziek van Ennio Morricone. Deze festivaldag illustreert hoe rijk en divers jazz kan zijn met de Tunesische oedspeler Anouar Brahem, de Zuid-Koreaanse Youn Sun Nah en Fransman Michel Portal. Toine Thys staat die dag in voor het programma op de Club Stage. Het project ‘Le Ravage d’Ali Baba’ – rond vluchtelingen – is de perfecte afsluiter van een dag die een muzikaal raam biedt op de hele wereld.

Op 14 augustus, de dag met onder meer John Zorn/Laurie Anderson/Bill Laswel en MIXMONK wordt versterkt door John Ghost. Dit sextet rond Oost-Vlaming Jo De Geest brengt jazz en rock samen in een minimalistische benadering met stevige elektronische motor.

Meer info en tickets natuurlijk op de website. Het festival vindt plaats van vrijdag 13 tot en met maandag 16 augustus in Park den Brandt, Antwerpen.

8 juli 2021
Marc Alenus