Jamsessie over de dood heen

Reveil, de organisatie die ondertussen naam verwierf met troostconcerten in honderdveertig gemeenten, lanceerde een opmerkelijk animatiefilmpje. 

Jamsessie over de dood heen

Daarin is een papa te zien die over de dood heen jamt met zijn gestorven dochtertje. Aan het filmpje, dat amper één minuut duurt, werd maandenlang gewerkt met een team van vier studenten 3D-animatie. De opleiding werd vorig jaar voor de derde keer in vijf jaar tijd verkozen tot 'Best Game Design & Development School 2021' en heeft alumni die onder andere werken voor Disney & Pixar.

"We probeerden de dood op een warmere, zachtere manier voorstellen om het taboe errond te doorbreken", verklaart Blessing Kapenda, één van de makers van het filmpje. "We wilden een plaats van troost creëren voor mensen die iemand verloren hebben"

Reveil bouwt aan een warmere rouwcultuur van eigen bodem voor Vlaanderen. "We geloven dat muziek, poëzie en verhalen kunnen helpen om onze relatie met onze doden leven in te blazen", aldus Pieter Deknudt, oprichter van Reveil.
 
 
Ontdek hier of er ook bij jou in de buurt op 1 november een Reveil-concert plaatsvindt.
8 september 2022
Marc Alenus