Jamiroquai is helemaal terug met een nieuwe single

Jamiroquai leeft en is terug hip! De funkband, onder leiding van frontman Jay Kay, heeft vandaag een nieuwe single losgelaten op deze planeet en het ding swingt als een tiet.

De single heet Automaton en is een aanklacht tegen de alsmaar voortbeukende technologie waar we mee in contact komen. Jay Kay roept dan ook op om terug te genieten van de simpele, kleine dingen in het leven.

De single is het eerste voorsmaakje voor hun nieuwe album dat op eenendertig maart in de schappen zou moeten liggen. De video is geregisseerd door Charlie Lightening, die in het verleden ook al met grootheden als Björk en Arcade Fire samenwerkte.

Het nieuwe album van Jamiroquai volgt 'Rock Dust Light Star' op, hun voorlopig laatste wapenfeit sinds 2010. Ook op de festivalmarkt lijkt de band grof wild. Verschillende festivals overal ter wereld pronken al met Jamiroquai als headliner.

Voorlopig blijft België nog even achterwege, maar wie ze zeker aan het werk wil zien koopt best een ticket voor dichtbijgelegen festivals als Nort Sea Jazz in Rotterdam of Musilac in Aix-Les-Bains.

27 januari 2017
Joris Roobroeck