Jack Poels (Rowwen Hèzze) brengt soloplaat

Jack Poels' (Rowwen Hèze) single Elf Oaver Elf is de aankondiging van zijn eerste soloalbum.

Op 27 maart verschijnt Jack Poels' soloalbum 'Blauwe Vear' op Snowstar Records. Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze, tekende bij Snowstar Records voor zijn eerste soloalbum. Om de nieuwe samenwerking te vieren, is vandaag de eerste single Elf oaver Elf uitgebracht, samen met de aankondiging van album 'Blauwe Vear' dat op 27 maart zal uitkomen.

De muziek van 'Elf oaver elf' is gebaseerd op ‘Virginia May’ van Gregory Alan Isakov. Jack licht toe: “In de tekst van Virginia May las ik over een zoeklicht, een baken. Toen moest ik denken aan de foto’s die ik hier al jaren maak in mijn tuin van de kerk hier in het dorp. Het uitzicht is er altijd, onder alle weersomstandigheden. ’s Zomers loop ik in de schaduw van de kerktoren door het dorp en ’s nachts op de terugweg kijk ik omhoog hoe laat het is. Als ik op reis ga probeer ik vanuit de trein nog ’n laatste glimp op te vangen. De torenspits is een baken in weer en wind. Dat geeft houvast. Ze doet de tijd stilstaan. Het liefst op elf over elf."

Poels is vooral in Nederland een grote naam. Met Rowwen Hèze scoorde hij vele hits waarvan er nog altijd zeven in de Top2000 genoteerd stonden. De band verkocht bijna een miljoen albums en bracht drieëntwintig van die langspelers uit. Live zal hij zich dan ook laten bijstaan door niet de minsten: Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans.

Het album ‘Blauwe Vear’ bevat twaalf Nederlands/ Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Het werd een openhartig album vol ingetogen americana met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex dus, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Beluister de eerste single hier.

10 januari 2020
Marc Alenus