Jack Poels deelt de kaarten

De Rowwen Hèze-frontman heeft een nieuw album klaar.

Jack Poels deelt de kaarten

Het nieuwe soloalbum van Jack Poels krijgt de klassieke titel ‘II’ mee. De aankondiging wordt vandaag werelds gemaakt met tweede single Hartevrouw. Op de langspeler, de opvolger van van solodebuut ‘Blauwe Vear’, is het nog wachten tot 26 februari.

“’Blauwe Vear’ schreef ik voor het virus. Deze schreef ik tijdens. Toen was er nog niks aan de hand. Hoe het er straks uit gaat zien weet nu ook niemand. Ik denk beter. Gelouterd door alles wat we nu meemaken. Van het eerste liedje op het album; Hartevrouw, waarin er hardop gedroomd wordt van het misschien wel nooit meer op vakantie kunnen gaan en daar vrede mee hebben, tot het laatste liedje; Kom Megje Zing, over een reis die begint. Verzameld in twaalf liedjes op het nieuwe album; ‘II’. ‘II’, als in het tweede solo album, maar ook als symbool van de pauzestand waarin we nu zitten. Totdat er straks weer iemand op play drukt”, aldus Jack Poels.

Net als in de video voor vorige single Straks is in de video van Hartevrouw, gemaakt door Ruud Geuijen, één van de schilderijen van Poels te zien. Dat schilderij is tevens het artwork van de single.

8 januari 2021
Patrick Van Gestel