J. Cole trakteert op twee nieuwe nummers

… en gooide daarmee Spotify overhoop.

De uit North Carolina afkomstige rapper J. Cole kreeg midden juni hevige kritiek, toen hij Snow On Tha Bluff uitbracht, waarin hij zijn visie op het BLM-debat deelde en schijnbaar uithaalde naar mederapster Noname. Die laatste reageerde dan met Song 33, waarin ze J. Cole terechtwees: “He really 'bout to write about me when the world is in smokes? / When it's people in trees? / When George was beggin' for his mother, saying he couldn’t breathe / You thought to write about me?”.

Met het uitbrengen van single Lewis Street, die de nummers The Climb Back en Lion King On Ice bevat, steekt J. Cole voor het eerst terug het hoofd boven water. Op Twitter liet hij weten dat de twee songs deel zullen uitmaken van zijn volgend album 'The Fall Off'. Een releasedatum voor het album gaf hij nog niet prijs, maar hij liet wel weten dat hij aan de finishing touch toe is.

Door het groot aantal enthousiaste luisteraars was het even niet mogelijk de nummers op Spotify af te spelen, maar intussen kan je ze via onderstaande link terug beluisteren.

 

24 juli 2020
Hannes Deraedt