Italië ontdekt Guido Belcanto

Hoeveel Vlaamse zangers ken jij die in het buitenland gecoverd werden?

Guido Belcanto was al fan van Marco Pantani en bezong ook al eens de hoofdstad van de laars in Rome Bij Nacht op het debuutalbum ‘Op Zoek Naar Romantiek’. Maar de liefde is nu ook (eindelijk) wederzijds.

Op Belcanto’s tweede lp ‘Plastic Rozen Verwelken Niet’, stond het zoetzure Mijn Verjaardag, een vrolijke meestamper die tegelijk in gitzwarte eenzaamheid gedrenkt werd. In dat nummer viert Belcanto de eigen verjaardag met een bezoekje aan een sekscinema en – op ballonnetjes na – een leeg appartement.

De song versterkte zijn imago als bohémien en groeide uit tot een klassieker. En… de song werd ook opgepikt in Italië door de literair geïnspireerde zanger-componist Beppe Giampà. Die coverde de song en zorgde zo dat de Italiaans pers bij onze charmezanger terechtkwam.

Ook Guido Belcanto is zeer verheugd dat hij één van de weinige Vlaamse (Nederlandstalige!) artiesten is die in het buitenland gecoverd werden. Guido Belcanto: "Een song van eigen makelij in de eigen moedertaal, het Vlaams geschreven gecoverd zien worden in  de taal van Verdi, Petrarca en Dante door een bekende Italiaanse zanger, dat doet iets met een mens, dat is een cadeau waar je blij van wordt".

Guido Belcanto werkt momenteel in de studio aan een nieuw album dat dit najaar verschijnt bij Starman Records.

16 maart 2021
Marc Alenus