Isolde Lasoen kondigt nieuw album aan

Deze plaat zal haar defintief op de kaart zetten als één van de leading ladies van de huidige Belpop.

Bertrand Burgalat is een coole Fransman en een muzikale duizendpoot, zoals dat heet. Hij is de oprichter van het boutique label Tricatel en werkt als solo-artiest, maar ook als producer, (filmmuziek)componist, producer, mixer en arrangeur. Hij was de architect van de sound van Air in de nineties en werkte met de meest uiteenlopende Franse en internationale topartiesten. Van Robert Wyatt, Supergrass en Depeche Mode over Marc Lavoine tot Michel Houellebecq. Maar bovenal: Bertrand viel als een blok voor Isolde Lasoens nieuwe plaat (voorzien voor maart) en spoorde als de bliksem naar België om met haar het duet Douce Mélancolie op te nemen.

Lasoen en Douce Mélancolie voeren Gainsbourg, Morricone en Hardy de eenentwintigste eeuw binnen. De onweerstaanbare melodie, clevere hooks en epische finale geven de song een vertrouwde classic feel. Je hebt het gevoel dat je het nummer altijd al hebt gekend.

Op 8 maart brengt Mayway Records Isoldes nieuwe plaat ‘Oh Dear’ uit. Die gaat ze daarna voorstellen in de mooiste zalen van het land.

18 november 2022
Marc Alenus