Intergalactic Lovers is terug

De band staat niet voor niets op Pukkelpop.

Vier jaar na hun derde album 'Exhale' is Intergalactic Lovers eindelijk terug. Na een lange onderbreking, enkele persoonlijke tegenslagen en een vervelende ontmoeting met Covid19, kostte het de band doorzettingsvermogen en nieuwe kracht om weer op de been te komen. De toekomst kleurt echter roze, want het vierde album is klaar en de band heeft er opnieuw zin in.  

Eerste single Bobbi klinkt vertrouwd en fris tegelijk. Meer dan ooit mikt de band op de heupen en introduceren ze een heleboel elektronische texturen. De kenmerkende harmonieën en de rustgevende zang van Lara Chedraoui verbinden alles met elkaar. We mogen wel zeggen dat dit een naadloze overgang naar nieuw muzikaal gebied is zonder hun indiepop-erfenis uit het oog te verliezen.

 Lara Chedraoui: "Hoe oubollig dit ook mag klinken, Bobbi maakt deel uit van de enorme magie die we allemaal kennen als liefde. En jongen, we hebben nu wat liefde nodig. Beschouw Bobbi als je dagelijkse dosis natuur en leven, je metgezel in donker en licht Het is bedoeld als een herinnering dat in rare en vervreemdende tijden, Liefde – ook bekend als Bobbi oftewel elke persoon/dier/plant die je kiest als je liefde – altijd aanwezig zal zijn. Sluit je aan bij onze Intergalactische Missie. Vertel het verder; liefde komt eraan!"

Live kan je de band aan het werk zien op: 14/08/2021 - Campo Solar en 20/08/2021 – Pukkelpop.

9 juli 2021
Marc Alenus