In première voor de Benelux: CNJR!

Wist je dat Goose ook een Mexicaans broertje heeft?

Ergens tussen de bomen van het regenachtige, noordwesten van de VS ontstond een tijd geleden het soloproject van Chris Richards, CNJR (spreek uit als “conjure”) maar tegenwoordig opereert hij vanuit Mexico. Richards is tegelijk de baas van Future Archive Recordings.

In zijn zoektocht naar hoe je als homo best functioneert, naar mentale gezondheid, weg van depressie en vervreemding, combineert CNJR retro synthesizers aan donkere, filmische SF-thema’s wat resulteert in een stijl die elementen uit post-rock, elektronische muziek, IDM, darkwave, witch house en andere bevat.

Af en toe, zoals in de nieuwe single HRS is er ook een menselijke stem te horen. Dit keer wordt die geleverd door de Tsjechische artieste Lucie Hamzová. Wij moesten direct aan Goose denken bij de nieuwe single, maar anderen horen er een vertraagde versie van The Prodigy in.

HRS werd vandaag op de wereld losgelaten samen met een duizelingwekkende clip van de hand van Joel Hayden die een glimp laat zich van de donkere wereld in het hoofd van CNJR. Beelden van retro sci-fi en scenes die recht uit een hedendaagse computergame lijken te komen, wisselen elkaar af en wie de website van CNJR bezoekt, merkt meteen dat dit geen toeval is.

Smaakt naar meer? Dan hebben wij voor u, exclusief voor de Benelux, de albumstream van ‘WSTLND’, de debuutplaat van CNJR die op 7 juni uitkomt, uiteraard via Future Archive Recordings.

5 juni 2019
Marc Alenus