In première: de nieuwe single van Luka

Luka tekende bij Snowstar Records en wij hebben de première vande clip voor haar eerste single uit haar aankomend album dat ze ook tweemaal komt voorstellen in België.

De in Kaapstad geboren, maar in Rotterdam opgegroeide singer-songwriter Lisa Lukaszczyk vertaalt haar verhalen met haar band Luka naar eigenzinnige, dromerige pop. Geïnspireerd door artiesten als Lianne La Havas, Feist en Bon Iver stelt Luka een breed pallet aan geluiden tentoon.

Na de succesvolle release van de zelf uitgebrachte debuut ep ‘Welcome, Generation Everything’ begin 2018, speelde ze meer dan tachtig shows in Europa. Hoogtepunten waren o.a. shows op Sziget Festival, Motel Mozaique en de officiële aftershow voor Elbow in Amsterdam.

In 2020 is het tijd voor nieuwe muziek op een nieuw label. Ze schreef en nam nieuwe muziek op de afgelopen maanden in de gerenommeerde Wisseloord Studio met producer Wannes Salomé (Klangstof) en studio-engineer Sam Jones (o.a. Luwten, Klangstof, Kim Janssen).

Lost Today/Found Tomorrow is de eerste single van dit aankomende album. In de gevoelige song speelt fijnmazige elektronica de hoofdrol, naast de zoete stem van Lukaszczyk natuurlijk. Op een beat is het wachten tot bijna twee minuten diep in de track, maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt, integendeel. Onder de oppervlakte beweegt van alles.

Luka zelf zegt het volgende over de track: "Als je leert dingen los te laten, begint het met omarmen dat alles een einde heeft. Dit nummer gaat over het aanvaarden van dat moment, en al het andere los laten. What was lost today, will be found tomorrow”.

Op 29 en 30 april staat Luka in het voorprogramma van Faces On TV. De eerste show vindt plaats in de Vooruit, de tweede in Trix.

21 februari 2020
Marc Alenus