IDIOTS en Ugly Papas eren Hallyday

Vorig jaar, op 5 december om precies te zijn, legde magere Hein zijn knokige hand voor “la guele” van Johnny Hallyday.

De Franse rocker was niet alleen een icoon in eigen land, ook hier drukte hij stevig zijn muzikale stempel. Zo brachten de niet zo nette heren van Ugly Papas al in 1994 hun eigenzinnige versie uit van Ma Guitare, een van Hallydays grote hits. De Ugly Papas ontdeden het nummer van zijn smaakvolle Franse pak en naaiden rond een tekst een vette lap noise-blues.

Drieëntwintig jaar later, op 30 september 2017, werd een ‘Nigth of the Ugly Papa’s’ georganiseerd naar aanleiding van de release van ‘Atomium Pluto’. Op die avond spelen ID!OTS de zaal plat met hun versie van Ma Guitare.

Op 7 december 2018, een jaar en twee dagen na het overlijden van Hallyday, wordt in De Kreun te Kortrijk de splitsingle Ma Guitare voorgesteld met op de ene kant de versie uit 1994 van Ugly Papas en op de andere de versie van ID!OTS (opgenomen in de Closed Sessieon Studio. De twee bands spelen die avond ook een double bill.

De clip bij de ID!OTS-versie van Ma Guitare is er ook al. Ze werd in één take opgenomen in Het Wilde Westen met veertig gitaristen en één fluit.

14 november 2018
Marc Alenus