Ian Clement en An Pierlé maken campagnesong 'Te Gek'

'Source Material', zo heet de campagnesong die Ian Clement en An Pierlé schreven en opnamen voor de vijftiende verjaardag van Te Gek!?  

Met Guy Swinnen als peter en Selah Sue als meter ijvert Te Gek!? al jaren voor het doorbreken van het taboe rond geestelijke gezondheid en psychische kwetsbaarheid. Een thematiek die ook Ian Clement als ervaringsdeskundige nauw aan het hart ligt.
Bij de organisatie Te Gek!? vond Ian Clement de ruimte om genuanceerd gehoord te worden en een platform waar hij zijn verhaal kan delen. Toen men hem vroeg een nummer te schrijven om de nieuwe campagne te ondersteunen, waagde hij zijn kans.

Het campagnenummer Source Material werd geschreven vanuit het perspectief van de verdwaalde ziel die probeert te duiden wat het is dat hij ziet en voelt. Hij smeekt om begrip. Zijn geliefde – hier schitterend vertolkt door An Pierlé – probeert mee te kijken achter de zogenaamde "doors of perception" (waar hij zich bevindt), maar moet hem teleurstellen en toegeven dat ze helaas niet kan zien wat hij ziet.

Na een lange onderhandeling wordt duidelijk dat de psychotische man, verdwaald in de extase van de ongeziene bron (Source Material), niet enkel zichzelf, maar ook zijn geliefde dreigt te verliezen. Hij besluit haar hand te nemen en zich door haar terug te laten leiden naar de begane grond, consensus-realiteit.
Source Material werd geschreven en gezongen samen met An Pierlé, geproduced door Ian Clement zelf, met Karel De Backer op drums en Gentse soundguru Koen Gisen achter de knoppen in zijn studio La Patrie te Gent.
Nog naar aanleiding van 15 jaar Te Gek!? verschijnt op 10 oktober de verzamelbox 'ALLES' met meer dan 90 originele Te Gek!? liedjes op 6 cd's en 1 LP. Meer info? Hierzo!

Op zondag 27 oktober vindt vanaf 15u een groot Te Gek!? jubileumconcert plaats in de Brusselse Ancienne Belgique.

Foto: Gentlepromotion.

10 september 2019
Kevin Vergauwen