Huwelijk tussen D’arcy en Smashing Pumpkins definitief voorbij?

In 1999 nam bassiste D’arcy Wretzky afscheid van de Smashing Pumpkins. Hoewel de fans hoopten dat ze opnieuw zou aansluiten bij de band, lijkt het er nu op dat beide (definitief?) voor een andere weg hebben gekozen.

Begin april 2019 stuurde de stoner metal band Grave Next Door immers enkele teasers de wereld in via hun Twitter pagina. Hoewel de in Grand Rapids-Michigan opgerichte band nog niet veel naambekend heeft, konden deze tweets toch al op enige aandacht rekenen.

De enige vraag die nu nog op tafel ligt is of D’arcy Wretzky ook definitief de band Grave Next Door zal vervoegen, want hier is nog onduidelijkheid over.

Dat ze zal meespelen op enkele nummers van het album dat het gezelschap in mei opneemt werd reeds bevestigd. Maar of ze ook een voltijds lid zal worden van de band is nog twijfelachtig. Volgens de Twitter pagina van de band denkt ze erover na, maar zou ze haar boerderij en dieren voorop stellen. 

Er zijn dus nog onzekerheden rond de toekomstige muzikale carrière van D’arcy. Maar het goede nieuws is dat we na twintig jaar afwezigheid, haar ronkende gitaargeluiden binnenkort weer kunnen bewonderen op het album van Grave Next Door.

Smashing Pumpkins spelen op 10 juni in de Lotto Arena, zonder D'Arcy.

13 april 2019
Marjolein De Smet