Hoogriet van De Kift is onderweg

We schreven er al over in februari, maar door de hedendaagse situatie is het twaalfde album een beetje opgeschoven en komt het dus op 15 mei uit.

Hoogriet van De Kift is onderweg

Ons favoriete veelkoppige orkest met punkachtergrond brengt veertien spiksplinternieuwe dans-, wals-, en treurnummers uit, die in eerste instantie geïnspireerd waren op het festivalgevoel en de zomerzon. Maar omdat alles anders is en het festivalseizoen van de baan is, brengt De Kift samen met oude en nieuwe vrienden dit twaalfde album naar jullie huiskamer. 

Op 'Hoogriet' horen we ook een aantal bevriende muzikanten van de band: Rocco Ostermann & Wout Kemkens (Donnerwetter) en Marc Koppen & Onno Kortland (Stuurbaard Bakkebaard). Onder de noemer oude vrienden mag je ook onder andere de vrouwelijke bandleden Roos Janssens (baritonsax, altsax, ukelele en zang), Lot Vandekeybus (zang) en Saskia Meijs (altviool en zang) rekenen. 

'Hoogriet' kondigd zich aan als een onvervalst Kiftalbum: bloemrijk en weids. Met hakkende gitaren, schetterend koper en gammele speelgoedpiano’s vindt De Kift zichzelf opnieuw uit in een magische mix van Duitse krimimuziek, electroblues, hoekige tango’s en wiegende walsen voor breekbare dromen.

Speciaal is alvast het artwork van 'Hoogriet', de perfecte weerspiegeling van de eindeloze reeks aan bronmateriaal: een grijze ordner, al enkele jaren verdwenen uit het kantoorzicht, maar in ere hersteld door De Kift en ook te gebruiken voor eigen inspiratie-administratie. 

Wie zeker wil zijn van zijn eksemplaar, kan deze via De Kift Winkel alvast bestellen. 

5 mei 2020
Bert Gysemans