Het wordt weer heet op de Feeërieën

Nog nooit is er zoveel muziek ter ieders beschikking geweest en toch horen we in de hitlijsten heel wat eenheidsworst. Het is dus kwestie om wat te zoeken in de modder naar de goudklompjes, wat duiken in de diepte om de parels boven te halen.

Dat kan elk jaar op het eind van de zomer tijdens de Feeërieën. Daar proberen ze naar eigen zeggen elk jaar een stukje van die (brute) schoonheid te openbaren en presenteren ze bewust minder bekende acts in het wondermooie kader van het Warandepark.

Op 27 augustus kan ze zo naar The Colorist featuring Emiliana Torrini + The Golden Glows  ‘Presenting The Anthology Of American Folk Music’. Een dag later wordt een blik spannende hedendaagse jazz opengetrokken door Kamaal Williams en Mammal Hands en nog een dag later kan je een interstellaire reis maken met Kaitlyn Aurelia Smith + Klein.

Orlando Julius & The Heliocentrics + Diron Animal ontbinden hun Afrikaanse duivels dan weer op 30 augustus en afsluiten kan op de zuiderse dance beats van de Príncipe label night waarop dj Firmeza, dj Nervoso en dj Lycox je zullen laten zweten.

De Feeërieën, de heetste vijfdaagse van het jaar vindt dit jaar plaats van 27 tot 31 augustus en is helemaal gratis.

 

15 mei 2018
Marc Alenus