Het vierde album van Jess Williamson is bijna daar

De Amerikaanse folk artiest Jess Williamson brengt op 15 mei haar nieuwe, vierde studioalbum ‘Sorceress’ uit via Mexican Summer. Bekijk hieronder de clip voor haar derde single in première.

Het vierde album van Jess Williamson is bijna daar

Jess Williamsson schreef ‘Sorceress’ bijeen in Los Angeles. Nam de plaat op in Gary's Electric in Brooklyn, New York en liet die afwerken bij Dandy Sounds in Dripping Springs, Texas. De eerste singles Wind on Tin en Infinite Scroll eidden de plaat in en nu is er de albumopener Smoke als derde single.  

Smoke is een countryrocker die je meteen raakt door zijn warme, maar tegelijk dreigende sound. De baritongitaren en de spookachtige pedal steel klinken als een dreigend onweer in de verte en de zinnen “smoke fills up the house.” en “Every couple months I like to be bad,” voorspellen ook al niet veel goeds.

De track gaat over een relatie die dreigt op de klippen te lopen en is geschreven vanuit de persoon die geeft en blijft geven terwijl de ander alleen maar neemt, maar je voelt dat de gever op barsten staat.  

De clip is een combinatie van zelfgeschoten beelden in lockdown en animatie. Bekijk hem hieronder.

1 mei 2020
Marc Alenus