Het einde der tijden volgens The Chronicles Of Manimal And Samara

Op 26 februari brengt de progressieve metalband een debuutalbum uit. Stap in hun wereld met hun vierde single.

At The Worlds End toont de aarde aan het einde der tijden, niet uit fatalisme of  doemdenken, maar om bewustzijn op te wekken over wat de mens onze planeet aandoet. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van twee geliefden die een laatste keer trouw aan elkaar beloven op de dag des oordeels. Maar het nummer biedt ook een glimp op een mogelijke toekomst en de hoop op een nieuwe wereld want ze zweren elkaar weer te zien “where it all began, at The Worlds End”.

Daphne Ang en Andrea Papi, het duo achter The Chronicles Of Manimal And Samara warden tot de actie geroepen nadat ze een recente studie lazen van het IPBES (Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services), Daarin stond dat: “Human actions threaten more species with global extinction now than ever before" en ook nog: “loss of biodiversity is not only an environmental issue, but also a developmental, economic, security, social and moral issue as well”.

At The Worlds End is dan ook een nummer vol vuur en Ernst. De bijhorende video, geproducet door het duo zelf reist ver in de tijd om de wereld te zien bij zijn ontstaan, maar ook aan het eind. Ook hierin krijgen we een mogelijk toekomstbeeld, een post-apocalyptische wereld waarin er geen menselijk (of ander) leven meer mogelijk is en de mens gedwongen wordt om de aarde te verlaten zoals vluchtelingen op zoek naar een nieuwe thuis.

Op hun debuut ‘FULL SPECTRUM’ combineert de band rock, metal, elektronische muziek en dichtkunst. Alle info hier.

4 februari 2021
Marc Alenus