Heruitgave voor vijftigste verjaardag White Album

Op 22 november 1968 lieten The Beatles hun titelloze dubbelaar op de wereld los. Om de vijftigste verjaardag te vieren van de plaat die sindsdien bekend staat als ‘The White Album’, wordt er - uiteraard - een reissue uitgebracht. Met de nodige toeters en bellen, dat spreekt.

Giles Martin, zoon van, heeft de plaat opnieuw gemixt en er is een hele hoop onuitgegeven materiaal aan toegevoegd. Daarbij onder andere de ‘Esher Sessions’, akoestische repetities voor ‘The White Album’, die zijn opgenomen in Kilfauns, het huis van George Harrison in Esher. Een aantal nummers uit die sessie zijn al eerder opgedoken op de Anthology-reeks en een beetje fan heeft de bootlegs (‘From Kilfauns To Chaos’) al lang opgespoord, maar het blijft leuk om de onafgewerkte versies van de klassiekers te horen. Daarnaast zijn er ook nog twee cd’s met alternatieve takes toegevoegd, wat het geheel voor de verzamelaar toch weer interessant maakt.  

De heruitgave verschijnt in verschillende vormen, meer of minder deluxe, op 9 november. Hier kan je ze al voorbestellen. Als bonus geven we je graag nog deze recent opgedoken video van de opnames van How Do You Sleep van John Lennon & The Plastic Ono Band mee (met George Harrison op slidegitaar), en een eerder niet gehoorde demo van Imagine.

25 september 2018
Andreas Hooftman