Helden in het Park kleurt de zomer weer

Bij Muziekclub N9 draaien ze, zoals algemeen bekend, niet graag rond de pot. Daarom maakten ze het volledige programma van de vierentwintigste editie van Helden in het Park 2018 ineens bekend. Op donderdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus treden er traditiegetrouw telkens twee acts op in het Eeklose Heldenpark. Helden in het Park is ook dit jaar helemaal gratis!

Op 26 juli is de Ghanese muzikale legende Ebo Taylor de hoofdact. Hij is een van de pioniers van de highlife en afrofunk en staat tegenwoordig aan het hoofd van The Saltpond City Band. Ook Kyekyeku & Ghanalogue Highlife komen uit Ghana. Zij keren terug naar de roots van de highlife en staan live garant voor een overdosis plezier.

Olando Julius & The Heliocentrics headlinen op 2 augustus. De Nigeriaanse saxofonist lag mee aan de basis van het onstaan van de funk in de vs. Sinds 2014 speelt hij samen met de Britse supergroep the Heliocentrics. Daarnaast brengt het jonge Londense collectief Nubiyan Twist brengt een eclectische mix van jazz, hiphop, afrobeat, latin, soul, reggae en dance music.

9 augustus is de dag van The Mighty Diamonds. Ze maken al bijna 50 jaar muziek die geïnspireerd is door Jamaicaanse rocksteady, maar ook door bands uit de Motown-stal. In 1982 scoorden ze hun grootste hit met het reggae anthem ‘Pass the Koutchie’. Meer Reggae die avond met zangeres Reemah uit de Amerikaanse Maagdeneilanden. Ze beschikt over een opvallend warme stem en een gezonde dosis podiumpresence.

Op 16 augustus worden de lage landen vertegenwoordigd door The Mauskovic Dance Band, de band rond de broers Mauskovic. Ze omschrijven hun muziek als Afro-Caribbean Space Sounds en die mikt recht op uw dansbenen.

Mamud Band draait al een twintigtal jaar mee in de Italiaanse muziekscene. De sound van de band is het resultaat van een grondige studie van Afrikaanse, Braziliaanse, Cubaanse, Jamaicaanse en Afro-Amerikaanse muziek.

Op www.hihp.be vind je alles wat je wil weten over Helden in het Park 2018. Check zeker ook het Facebookevent voor regelmatige updates.

 

11 mei 2018
Patrick Blomme