Hardcoreveteranen starten eigen label

Hardcore-punkfans kunnen in de handen wrijven.

Het nieuwe Amerikaanse label gaat namelijk een heleboel klassiekers in het genre terug uitbrengen. Trust Records is het hersenspinsel van Joe Nelson (Winds of Promise, Triggerman) en Matt Pincus (Judge, SONGS Music Publishing) dat plots heel concreet werd, want de vraag naar die klassieke hardcore-punkplaten is groot en de oorspronkelijke labels bestaan al lang niet meer. Komt nog bij dat je op de streamingplatformen amper iets van begin jaren tachtig kan vinden. 

Maar dat zal snel veranderen. Een eerste release is al uitgebracht: het legendarische 'Group Sex' van Circle jerks. Het meesterwerk uit 1980 werd geremasterd en bevat vijf bonustracks van eerste repittities van de band. Eveneens zal het album een twintig pagina's dik booklet bevatten met daarin foto's, flyers, extra info en de meningen van Mike Ness, Tony Hawk, Shepard Fairey en Brett Gurewitz over dit legendarische debuut. Je kan je letterlijk blauw zoeken, maar dit album was binnen de korste tijd uitverkocht. Gelukkig kan je wel alles al digitaal terugvinden. 

Die eerste knaller is nog maar het begin. Ondertussen heeft Trust Records een overeenkomst bereikt met BYO (Better Youth Organization), het label opgestart door Youth Brigade-leden Shawn en Mark Stern, over het heruitbrengen van enkele klassiekers zoals '7 Seconds' (The Crew), 'Youth Brigade' (Sound & Fury) en 'Agression' (Don’t Be Mistaken), allen nog op de planning voor 2021. 

10 februari 2021
Bert Gysemans