Halloween-geschenk van Ulver

Er is namelijk een nieuwe lp en cassette uit, luisterend naar de naam 'Scary Muzak'.

Het geheel wordt in de traditie van Halloween uitgebracht in oranje hoes met pompoen op de labels. Maar eigenlijk onstond het idee al een goed jaar geleden, toen mocht Ulver in de pas gerenoveerde Frogner-bioscoop in Oslo, John Carpenters cult klassieker 'Halloween' (1978) van bijpassende muziek voorzien.

Het was het laatste wapenfeit van de vier heren van Ulver alvorens de wereld even op slot ging. Maar Ole Alexander Halstensgård (elektronica), Kristoffer Rygg (percussie), Tore Ylwizaker (synthesizer) en Stian Westerhus (gitaar) gingen in isolatie de studio in en gingen verder op het muzikale thema. 

Na dik drie maand was de klus geklaard en was alles klaar om op te sturen naar The Dogs of Doom in Frankrijk, waar vriend en mede-film-fanaat Carpenter Brut er een echte soundtrack van maakte, alvorens alles naar Thibault Chaumont (Deviant Lab) te versturen voor de finale afwerking. 

En kijk, het lijkt wel uitgemeten, maar het album en de cassette zijn nu verkrijgbaar, via House Of Mythology en hopelijk ook spoedig via je platenzaak. 

 

1 november 2021
Bert Gysemans