Half Waif kondigt zesde album aan

'See You At The Maypole' – het zesde studioalbum van Nandi Rose – was oorspronkelijk bedoeld als afscheid van het donkere werk.

Drie jaar geleden bezong Half Waif op 'Mythopoetics' familiale trauma’s en de patronen waarin we soms vastzitten. Daarna zou de focus gaan naar het stichten van een gezin en dus waarschijnlijk het schrijven van vreugdevolle odes aan het moederschap en liedjes over nieuw leven. 

In de Catskills zette ze zich aan het schrijven in een kleine hut met uitzicht op een weelderige, door regen golvende vijver. En ja hoor, een maand later stelde ze effectief vast dat ze zwanger was. Helaas volgde in december een geluidloze ochtend en zo begon 'See You At The Maypole' aan een nieuw traject, dat van verwerking.

De plaat komt uit op 4 oktober maar nu al is er eerste single Figurine, een nummer over het verlies van iets waardevols en hoe je toch verder moet, op zoek naar licht op je gelaat. De single komt met een video, geregisseerd door Derrick Belcham en met een choreografie van Kora Radella. Rose wordt ondergedompeld in de natuurlijke elementen die haar huis in Upstate New York omringen, waarbij ze uit een foetusstaat tevoorschijn komt in een staat die uitzet, ruimte in beslag neemt en wordt gereinigd door water.

6 augustus 2024
Marc Alenus