Grootse plannen voor Corey Taylor

Het was een druk jaar voor de frontman van Slipknot.

Corey Taylor stapte niet alleen in het huwelijksbootje, met Slipknot bracht hij ook een nieuw album uit ('We Are Not Your Kind') en de band zette in de Verenigde Staten een eigen festivaltour op onder de naam Knotfest. Maar blijkbaar had hij het nog niet druk genoeg, want de zanger heeft ook nog tijd voor solo-projecten. Aan Kerrang! wist hij te vertellen dat hij bezig is aan het script van een horrorfilm, een nieuw boek (het vijfde al) en een solo-album. 

Hij vertelt in stukken en beetjes aan verschillende media zijn plannen, al naargelang ze zich ontvouwen. Veel details over die eerste horrofilm zijn nog niet gekend, maar wel liet hij zich al ontvallen dat het script volledig klaar zou zijn en dat hij op zoek is naar mensen die in de film willen investeren en de nodige mensen die zich met de productie willen bezig houden. Het is voor Corey een blok, dat hij meesleurt, en hij zal dan ook blij zijn als hij alles in handen kan geven van specialisten. 

En dan is er nog dat solo-album, waarover hij eerder al liet weten dat het het beste nineties-album ooit zal worden. Tijdlijngewijs kijken we hier naar 2021. Hij is pas begonnen met het verzamelen van materiaal, maar kijkt alvast uit naar de opnames, want hij heeft er zin in en hij wil de zogenaamde nieuwe rock-'n-rollbands een poepje laten ruiken. 

Wordt zonder twijfel vervolgd. 

29 december 2019
Bert Gysemans