Gratis naar The High Kings

Voor de snelle beslissers!

Morgen, 11 oktober 2023, staan The High Kings uit Dublin in het Kursaal van Oostende met nieuwe plaat 'The Road Not Taken'. Ze zijn in eigen land zonder twijfel de grootste Irish folkband. Al sinds het gevierde debuut in 2008 domineren The High Kings het Ierse muzieklandschap. Zo werd de debuutplaat meteen bekroond met de eervolle titel "Irish Folk Band of the Year".

Deze meesterlijke muzikanten staan bekend om de grenzeloze passie en bruisende energie. Het zijn dan ook niet de minste. De groep wordt gevormd door Finbarr Clancy (zoon van één van de legendarische Ierse sixtiesband The Clancy Brothers), Brian Dunphy,  Darren Holden (beiden uit Riverdance, met meer dan vijfentwintig miljoen bezoekers de meest succesvolle dansproductie wereldwijd) en nieuwste lid, Paul O’ Brien.

Een samenloop van omstandigheden leidde tot het ontstaan van The High Kings in juni 2007, toen Brian, Darren, Finbarr en voormalig lid Martin Furey werden samengebracht in een gloednieuwe Ierse balladegroep. Allen opgegroeid in de Ierse muzikale traditie, maar met recht en reden de nieuwe generatie van de Ierse traditionele muziek. Samen bespelen ze maar liefst dertien instrumenten, wat leidt tot een uniek geluid. De krachtige live optredens zijn als een vurige vonk die overslaat op het publiek.

Wil jij ook in vuur en vlam gezet worden? Stuur dan als de wiedeweerga een mailtje naar win@damusic.be met als onderwerp "The High Kings" en je naam in het bericht. Morgen voor 14 uur word je op de hoogte gebracht, als er een duoticket voor jou zal klaarliggen aan het onthaal.

10 oktober 2023
Marc Alenus