Gratis naar een avondje Americana

Wij mogen vijf duotickets weggeven.

The Catatonics (met voor de gelegenheid Gertjan van Hellemont van Douglas Firs in de rangen) zijn niet vaak live te zien, al zeker niet met full band. Maar op 16 april staan deze klasbakken wel in het Cultuurcentrum Brugge.

De band rond de Brugse singer-songwriter Filip Huyghebaert speelt eigenzinnige Americana en alternatieve country met invloeden van M. Ward, My Morning Jacket, Pavement, Great Lake Swimmers en Neil Young en hoe ferm dat klinkt, kan je hieronder ontdekken.

En eigenlijk is The Catatonics nog maar het voorsmaakje voor Nick Noel & The Red Rose Rogers. Ook deze band zakt in volledige bezetting af naar Daverlo met zijn indrukwekkende sound die klinkt alsof Ennio Morricone flirt met Calexico, Israel Nash, Wilco en DeWolff. Niet voor niets haalden deze heren de finale van Sound Track en pakten ze toen Het Wilde Westen in. Dus waarom zou thuisstad Brugge niet voor de bijl gaan?

Wil je graag naar dit topavondje Americana, stuur dan snel als Tornado (het paard van Zorro) een mailtje naar win@damusic.be met vermelding van je echte naam. Winnaars worden persoonlijk verwittigd. 

23 maart 2022
Marc Alenus