Goldfrapp is terug met nieuw album na vier jaar stilte

‘Silver Eye’, zo gaat het zevende album van Goldfrapp heten dat eind maart in de rekken ligt. Het duo lostte meteen ook eerste single Anymore en die stelt alvast niet teleur.

Poppy electronica met een donkere rand en een zweverig stemmetje, zo kennen we Goldfrapp. Ook op de nieuwe single Anymore is het beproefde recept aanwezig. Daarvoor zijn producers John Congleton (St. Vincent, Wild Beasts, John Grant) en Bobby Krlic (The Haxan Cloak) verantwoordelijk, die de band in respectievelijk Dallas en Londen vooruithielpen met opnemen. Het is alweer het zevende album.

“De fans van het eerste uur weten niet wat te verwachten, en dat idee bevalt ons wel. We zijn zelf namelijk spontaan, en gaan vaak opnemen zonder te weten wat te doen”, vertelt Alison Goldfrapp over hun werkwijze. Kompaan Will Gregory bevestigt dat. “Een album schrijven voelt aan alsof je verloren loopt in een woud. Je zoekt een interessant pad om ergens te geraken, maar je weet niet of het een doodlopend stuk is, of net een schitterend uitzicht zal opleveren.”

De visuals bij het album zijn ook van eigen makelijk. Daarv

oor trok Alison Goldfrapp naar Fuerteventura, een Canarisch eiland gekend om z’n vulkanische vlaktes. Bij de comeback hoort ook een show in Londen. Voorlopig zijn er geen Belgische data bekendgemaakt, al lijkt de timing ideaal voor een drukke zomer.

Het album vooruitbestellen kan hier.

24 januari 2017
Ben Moens