Goed en slecht nieuws voor Sophia

Maakte Covid-19 Sophia socialer?

Robin Proper-Sheppard, aka Sophia heeft goed en slecht nieuws vandaag. Het goede nieuws is dat er een nieuwe single is: Undone.Again. Het is de derde single uit zijn aankomende album ‘Holding On/ Letting Go’ en hij laat weer een totaal ander, maar toch typische Sophia-geluid horen.

Na het melancholische, met een hemelse saxofoon gezegende Alive en het furieuze, op verstoorde gitaren steunende We See You Taking Aim levert Sophia zowaar een hoopvol nummer af. Er zit nog altijd een tikkeltje Duyster in, maar zo zomers heeft Sophia al lang niet meer geklonken. Hij lijkt er de moed in te houden ondanks de coronatijden waarin we leven.

In het begin van de epidemie was dat makkelijk voor hem, zo zegt hij in een statement op de sociale media. Hij is nu eenmaal nogal een mens die liever in de schaduw opereert. Maar nu, met alle onzekerheid over de duur van de pandemie en de economische gevolgen die de culturele sector treffen, krijgt hij het toch wat kwaad en roept hij zijn fans op om hem, zijn collega’s en ook de concertzalen te blijven steunen. Lees zijn statement hieronder waarin hij ook vertelt waarom dit een single moest zijn, maar vooral: luister naar het mooie Undone.Again.

“En het slechte nieuws dan?” zult u zeggen. Wel: de release van zijn plaat is nog maar eens uitgesteld. In plaats van op 21 augustus, zal ‘Holding On/ Letting Go’ verschijnen op 25 september.

Het optreden van Sophia in de Botanique staat nog steeds op de kalender én hij kreeg het gezelschap van Trixie Whitley en Roscoe.

12 augustus 2020
Marc Alenus