Glints vat lockdown in nieuwe mixtape

Glints maakte het beste van de lockdown en presenteert nu een nieuwe mixtape.

Na het uitbrengen van zijn debuutalbum 'Choirboy' en een massale uitverkochte AB-show begin maart, stopte Covid-19 de campagne van Glints.

Omdat er geen shows te spelen waren en hij het huis niet kon verlaten, besloot Glints te doen waar hij het beste in is: muziek maken. Thuis opgesloten met zijn Antwerpse collectief 'Abattoir Anvers' ging hij aan de slag. Het resultaat: '28 Days'.

Op deze rauwe mixtape presenteert Glints een cinematografisch werk dat de angst en de tijdgeest van de laatste maanden vastlegt. Tracks behandelen onderwerpen als het kijken naar horrorfilms, hypochondrieën, toiletpapieropbergers en de schrikbarende voorspellingen van The Simpsons. De tape is in feite één lange track, tot aan de rand gevuld met filmcitaten en monsters.

Het project gaat vergezeld van een video, waarin griezelige cartoons vervormd worden. Samen met een onheilspellende glimlach met snorren visualiseren deze beelden de terugkerende koortsdromen en verstoorde gemoedstoestand van Glints in tijden van Corona. De video is gemaakt door Glints en zijn gebruikelijke medewerkers Glen Schrijvers en Iljen Put.

De mixtape wijkt qua geluid duidelijk af van het album. Het is sterk op rap gericht en bevat hard-hitting beats van verschillende producers. Het grootste deel van de producties werd verzorgd door de aanstaande Brusselse producer Tila, wiens beats schurend en vervormd zijn, soms grenzend aan het industriële. Het knallende instrumentarium voor 'Populist Puppet' werd door Abattoir Anvers-lid Faisal Chatar bedacht.

Maar een Glints-album zou natuurlijk geen Glints-album zijn zonder Yong Yello (ook lid van het Abattoir Anvers-collectief), met wie Glints 'L.I.T.O.C.' creëerde. Yello hield ook toezicht op de vocale en algemene productie van de tapes. Op de outro horen we nog een ander lid van Abattoir Anvers, Pieter Fivez, die zijn kunsten op de piano laat zien.

Het resultaat is een trippy audioboek, waarin Glints de afgelopen maanden onder woorden weet te brengen, begeleid door een koortsachtige animatievideo. Dit is het tweede Glints-project in een paar maanden tijd, en het ziet er niet naar uit dat hij snel zal stoppen, want hij rapt griezelig op Fever Dream: ‘at home with instrumentals, I’m only giving you throwaways’.

25 juni 2020
Marc Alenus