Glints en Daan maken het officieel

Haal dat witte kostuum en dat zwarte hemd al maar uit de kast, want de kans is groot dat u op uw volgende fuif door de dj van dienst zal worden aangemaand om ‘alles te geven!!!’ op de tonen van (Not A) Housewife. U kan in dat geval dan ook maar beter meteen in regel zijn met de geldende vestimentaire vereisten.

Wie zich op vrijdag 5 juli in Werchter bevond, weet waar we het over hebben: in de vooravond blies de Antwerpse rapper Jan Lemmens – aka Glints – daar tijdens zijn zinderende set bijna letterlijk het dak van de Klub C. Het hoogtepunt volgde toen nationaal rockicoon Daan Stuyven het podium besteeg om mee te zingen op het door hem meegeschreven The Dark, de titeltrack van Glints’ gelijknamige plaat. Maar Lemmens had voor  het publiek – en voor Stuyven in het bijzonder – nóg een verrassing klaar: een herwerking van Daans klassieker Housewife.

Muzikaal gezien blijft Glints trouw aan het origineel, maar hij zette er een niet mis te verstane tekst op waardoor het nummer plots een anthem is geworden voor de moderne vrouw. En die is, zo verzekert hij ons, zeker (Not A) Housewife.

Na de passage van Glints en Daan werd er massaal gesmeekt om deze nieuwe versie van de inmiddels twintig jaar oude kraker ook op Spotify te gooien. Beide heren lieten hun goed hart spreken en gingen met graagte in op die vraag, zodat (Not A) Housewife ondertussen te beluisteren valt op alle vertrouwde en betrouwbare digitale kanalen.

Wie zich nu de haren uit het hoofd trekt omdat hij toen net stond aan te schuiven aan een of andere eetstand, dacht dat Hot Mulligan op The Slope interessanter was, of gewoon thuisbleef om naar Spanje-Duitsland te kijken, vindt op https://glints.be terug waar en wanneer hij Glints deze zomer nog aan het werk kan zien.

https://www.youtube.com/watch?v=2GsTRDSQwZk

20 juli 2024
Marc Goossens