Glen Hansard laat van zich horen

Hadden we eerder al gemeld dat er nieuw werk van de Ierse singer-songwriter Glen Hansard zit aan te komen? Check. De sympathieke Hansard bracht al Time Will Be The Healer uit zijn nieuwe plaat, nu komt daar Setting Forth bij, een break-up song.

Over het schrijfproces zegt hij: "It really took a lot out of me, that song. It's a straight-up, genuine breakup song, but not about the passionate breakup, the 'I can't do this anymore! I'm leaving you! It's like the divorce proceedings, if you like - Where are you going to live? Where am I going to live? You've had the big, passionate breakup, so now it's about dividing things up, the balancing act."

Verder stelt hij ook dat het album eerder toevallig tot stand kwam. Er was een sessie in de studio van Jeff Tweedy tijdens de tournee rond 'Didn't He Ramble'. Die bleef in de kast liggen tot hij er met frisse oren terug naar luisterde in de aanloop naar het nieuwe album. Inmiddels is Hansard al bezig aan de opvolger van 'Between Two Shores', die op 19 januari in de winkels zal liggen. 

Hansard tourt zowel solo en akoestisch als met zijn band. Bij ons is hij te zien in de AB op 13 februari. Info en tickets voor dat optreden zijn hier te vinden.  

6 december 2017
Philippe De Cleen