Ging Nathaniel Glover over de rand?

Hij rapte het al in 1982: “Don’t push me, ‘cause I’m close to the edge” in The Message, de grootste hit van Grandmaster Flash and the Furious Five, de band die hij mee oprichtte.

“Hij” is Nathaniel Glover, ook gekend als The Kidd Creole uit de legendarisch hiphopformatie Grandmaster Flash and the Furious Five. De man is gisteren aangehouden wegens verdenking op het doodsteken van een dakloze.

The Hollywood Reporter meldt dat er dinsdag een melding binnenkwam bij de politie over een steekpartij. Toen de politie op de plek des onheils aankwam, troffen ze er de dakloze John Jolly aan met meerdere steekwonden. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later. Beelden van de bewakingscamera’s toonden Nathaniel Glover als dader. Volgens een bron zou Glover de man hebben neergestoken omdat die hem uitschold voor “homo”.

De bekende rap uit The Message ging natuurlijk niet over homobashing, maar was wel onderdeel van een nummer met een sterke sociale boodschap. Anno 2017 was er bij Glover van sociaalvoelendheid nog weinig sprake, toch niet als hij persoonlijk beledigd wordt.

3 augustus 2017
Marc Alenus