Gina Été speelt alles of niets

In nieuwste single All Or Nothing combineert de uit Zürich afkomstige muzikante Gina Été serieuze popmuziek en sterke uitspraken.

Vorig jaar maakten we kennis met Gina Été via de single Londres. Meteen raakten we in de ban van deze jonge artieste, die zowel in het Engels, Frans als Schweiz zingt. De jongedame werkt al een tijd richting eerste album. ‘Erased By Thought’ komt er aan op 21 mei via Motor Music en zal ook deze nieuwe single bevatten.

Voor de song maakte de jonge regisseur Michèle Flury een clip die helemaal to the point is: twee kinderen rijden op een step door de lege gangen van het Natuurhistorisch Museum van Basel. Gefascineerd door de onbekende skeletten en dieren drukken ze de neus tegen de kasten. Sommige volwassen bezoekers staan ​​apathisch voor uitgestorven soorten en merken niet dat ze zelf al aan het ontbinden zijn, bloeden en haar verliezen. Tussen dit alles zit Gina als een mooi gekleed wassen beeld in haar kantoor aan huis en zingt: “All or nothing, all or nothing.”

Het Museum of Natural History opende de deuren voor Été en crew omdat het de onderliggende vragen ondersteunt die het lied elk van ons stelt: welke wereld willen we achterlaten voor de komende generatie?

30 april 2021
Marc Alenus