Gert Keunen maakt ‘Nordic Noir’-trilogie rond

De artiest, ook wel bekend als Briskey, trok opnieuw naar Noorwegen om daar het basismateriaal te sprokkelen voor de opvolger van ‘Heis’ en ‘Hemma’.

Gert Keunen maakt ‘Nordic Noir’-trilogie rond

‘Hode’, het derde deel van Keunens ‘Nordic Noir’-trilogie, is nu helemaal klaar. Meer nog, je kan het kleinood gratis streamen en zelfs als cd of vinyl in huis halen. De platen vormen niet alleen muzikaal een hechte drieling, ook inhoudelijk hangen ze nauw samen en vertellen ze het hele verhaal van zijn muzikale uitstappen naar Noorwegen.

De nummers kwamen tot stand in het hoge noorden (ze bevatten ook veldopnames van de plaatsen waar ze werden geschreven) en werden in eigen land verder uitgewerkt. Als geheel klinkt ‘Hode’ donkerder dan ‘Heis’ en ‘Hemma’, maar het blijft wel instrumentale "post-cinematic music", gekruid met neoklassiek en postrock, zo verzekert Gert Keunen.

Alles werd opgenomen, gemixt en gemasterd in zijn homestudio, deze keer ook in Dolby Atmos. Daardoor leent ‘Hode’ zich perfect voor "immersive audio" en fungeert de plaat als het ware als toegangsticket voor een nieuwe manier van muziek beluisteren.

11 oktober 2024
Marc Goossens