Géonne Hartman is toe aan full album

De Utrechtse brengt op 22 april debuutalbum ‘He Went To The Sea’ uit via Concerto Records.

Het album werd samen met Tessa Rose Jackson (Someone) geproduceerd in Amsterdam. Met Since Then is Géonne Hartman al aan de vierde single toe uit die debuutplaat en die moet dus nog altijd verschijnen. Eerder bracht ze met veel succes The Building, Reflection  en Correct Me If I’m Wrong uit en op de socials verscheen ook al een akoestische video voor albumopener The Landscape.

Al die songs samen geven al een mooi beeld van wat de plaat gaat worden: een verzameling observaties, omgezet in liedjes met spannende ritmes en onverwachte eindes, soms sprookjesachtig mooi als een Iers landschap, soms indringend zacht als een gedachte die je ontglipt.

Dat de nummers gevuld zijn met zeeën, rivieren en meren is niet gek. Haar beide opa’s waren schippers. De één voer over de Nederlandse rivieren, de andere ging de zee over naar Schotland en Denemarken. Haar moeder verloor haar vader toen ze achttien was en had heel lang het gevoel dat hij nog op zee was, omdat hij altijd weken weg was. Op een gegeven moment voelde ze het: hij is er niet meer. De titel ‘He Went To The Sea’ heeft daarom voor Hartman een dubbele betekenis ,want eigenlijk is haar debuut een breakupalbum.

Shows:
22 april - EKKO, Utrecht [release show]
29 april - De Neushoorn, Leeuwarden
3 juni - ’T Paard café, Den Haag
24 juni - Duycker, Hoofddorp

25 maart 2022
Marc Alenus