Gent Jazz wordt Gent Jazz 1.5

Gent Jazz houdt het veilig en gezellig.

Deze zomer mag Gent Jazz natuurlijk niet uit zijn dak gaan op het festivalterrein, maar dat sluit niet uit dat er nog iets georganiseerd kan worden volgens de eisen van COVID-19. Van 8 juli tot 21 juli zal Gent Jazz 1.5 de plaats innemen waar de Garden Stage zich meestal bevindt - rekening houdend met de verplichte afstanden voor de toeschouwers.

Elke avond (van 17.00 uur tot middernacht) zorgen twee of drie groepen voor een zitten publiek voor een ontspannen en zomerse festivalsfeer. Op de affiche: de crème de la crème van de Belgische jazzscene met o.a. Jef Neve, Black Flower, LABTrio, Antoine Pierre URBEX en Flying Horseman!

Alle bands spelen een volledige set (+/- 75 minuten) en daartussen neemt een dj het over. Na de concerten wordt de site 'de Bijloke' omgetoverd tot een gratis zomerbar waar bekende jazzliefhebbers het beste van hun platencollectie zullen spelen.

Het volledige programma is beschikbaar op gentjazz.com, dat ook het enige ticketverkooppunt is. Tickets voor het avondgedeelte kosten tussen 19 en 24 euro per persoon en moeten worden gekocht per bubbel (1 tot 15 personen).

4 juli 2020
Marc Alenus