Gengahr evolueert naar tweede album

Met hun eerste album ‘A Dream Outside’ surfde Gengahr (naar de Pokémon Gengar) op de top van de psychpopgolf de muziekwereld binnen. Singles als Fill My Gums With Blood en She’s A Witch effenden het pad en nog voor de band een voet op een podium zette, hadden ze al een ruime fanbase opgebouwd. Het zorgde ervoor dat er heel wat verwacht werd van de debuutplaat, maar uiteindelijk werden die verwachtingen ook ingelost dankzij topsongs als Bathed In Light en Heroine.

Logisch dat er dan ook weer uitgekeken wordt naar een tweede worp van het viertal. Die komt er ook, waarschijnlijk begin 2017 en in een interview met DIY verklaren de vier dat ze zich deze keer geen druk op lieten leggen. Ze namen ruim de tijd om nummers te schrijven, eraan te schaven en te experimenteren voor te gaan opnemen in een studio in Shoreditch tijdens de voorbije zomer. Daar ging het schrijven, schaven en experimenteren trouwens gewoon door tot producers Adam Jaffrey of Nicholas Vernhes (Deerhunter, Animal Collective, Dirty Projectors, Wild Nothing, The War on Drugs) de knopen doorhakten.

Voor de nieuwe plaat poogde Gengahr naast de vertrouwde pot te pissen, de platgetreden paden te verlaten. Bij elk nummer probeerden ze verder te gaan dan op het debuut om zo een album te maken met meer diepte en een wijder bereik. Zelfs de typische falsetstem van Felix Bushe werd getraind om soulvoller en voller te klinken. Wij zijn benieuwd, maar genieten ook nog altijd eens van Bathed In Light.

18 oktober 2016
Marc Alenus