Gene Clark herleeft op heruitgave 'No Other'

‘No Other’ van Gene Clark wordt heruitgegeven.

Vijfenveertig jaar geleden verscheen ‘No Other’, het meesterwerk van Gene Clark, de man die je ook kent als een van de stichters van The Byrds. Clark zou dit jaar ook vijfenzeventig worden, ware het niet dat hij overleed in 1991. Toch grijpt 4AD de verjaardagen van album en artiest aan voor een heruitgave.

Toen de plaat in 1974 verscheen, werd ze lovend onthaald door de recensenten, maar commercieel gezien werd het een flop. Veertig jaar later echter kreeg de plaat eerherstel door The New York Times en Beach House, die de plaat live gingen spelen in het Verenigd Koninkrijk en de VS samen met bevriende muzikanten uit bands als Fleet Foxes, Grizzly Bear en The Walkmen. Een opname van een van de shows kan je hier bekijken.

Nu, nog eens vijf jaar, kreeg de plaat een opknapbeurt in de Abbey Road Studio’s en werden ook alle studioversies gemixt door Sid Griffin en John Wood (Nick Drake, Sandy Denny, Squeeze) om de fans de kans te bieden om te ontdekken hoe Clark de plaat benaderde.

‘No Other’ komt uit op zowel cd, dubbele cd (beperkte oplage), viny en een luxe box (beperkte oplage). Hier kan je de plaat voorbestellen.

16 september 2019
Marc Alenus